'Lelystad was de mooiste wedstrijd!'
Met zijn twintig jaar heeft Jeffrey Pater toch al het nodige meegemaakt. De electriciën - hij begon met werken op zijn zestiende - steekt zijn passie voor voetbal niet onder stoelen of banken.

Geboren en woonachtig onder de rook van sportpark De Wormshoef, was het snel duidelijk dat de jonge Jeffrey voor voetballer in de wieg was gelegd. ,,Voetballen op pleintjes'', herinnert hij zich. ,,Iedere thuiswedstrijd van het eerste bekijken. Ik keek wel op tegen dat team toen ik nog jong was. Het was altijd een droom om daar deel van uit te maken. Nu is het dan eindelijk zover.''

Het had ook maar een haar gescheeld of Pater zou met Lunteren twee jaar geleden zijn gepromoveerd. In de finale van de nacompetitie ging het net mis tegen Hulzense Boys. In de ronde ervoor werd Lelystad verslagen.

,,De mooiste wedstrijd die ik ooit speelde'', klinkt het vastberaden. ,,De entourage, de belangen, de goede afloop. Zulke wedstrijd speel ik niet vaak. Dit seizoen in ieder geval niet meer. Toch zijn dat wel de wedstrijden waar ik het allemaal voor doe.''

Het als zevende geklasseerde Lunteren speelt in de tweede klasse G morgen de thuiswedstrijd tegen het Scherpenzeelse Valleivogels, dat vijfde staat en twee punten meer heeft gepakt: 30 om 28. Lunteren won vorige week met overtuigende cijfers (0-6) bij de Arnhemse hekkensluiter ESA.

DOOR MARCEL VAN DEN TOP (GELDERLANDER 13-4-2018)