Lunteren 2 verliest weer niet?
Zaterdag stond de derby tegen Advendo’57 2 op het programma. Lekker dichtbij, prima weertje.

In de voorbereiding hadden we al een keer tegen hen geoefend. Toen waren ze als ploeg duidelijk verder als ons en verloren we vrij kansloos. Dat moest nu anders. Lunteren 2 is op dit moment een vrij stabiele ploeg die het moet hebben van het collectief en weet wat ze wel of juist niet moeten doen. Tevens geeft de drie gelijke spelen (waarvan we er zeker 2 hadden moeten en kunnen winnen) tegen ploegen die bovenaan stonden vertrouwen in de ploeg. Voor ons gevoel waren we er dus klaar voor. Dan zie je eigenlijk een ploeg die aan de wedstrijd begint zoals een deel soms ook traint. Op de trainingen zie je soms dat er niet “vol” getraind wordt. Natuurlijk hebben we het daar als trainers dan over. Vaak denken wij dan: “Als ze er zaterdag maar staan!”. Als je dan ziet dat de ploeg niet voor de volle honderd procent aan de bak gaat maar juist wat gelaten……… een beetje het idee van; lukt het mij niet, dan doet een andere het wel, is het als staf te laat om direct in te grijpen. Helaas sluipt dit soms nog onbewust in de ploeg. Om onverklaarbare reden is daar moeilijk grip op te krijgen. Zeker als ze ook nog eens gaan merken dat ze niet minder zijn als de tegenstander. Door niet 100 % geconcentreerd te zijn en onbewust te denken: “het komt wel”, ontstaat er dan simpel balverlies op zeer gevaarlijke momenten. Het gevolg is dan vaak dat andere spelers in problemen komen en zodanig moeten ingrijpen dat ze tegen een gele kaart aan lopen. Van het één komt dus het ander. Dat kan en mag niet gebeuren. We moeten als ploeg juist misschien wel meer dan 100 % geven. En ja: dan moet de pijngrens verlegd worden. Dan pas hebben we tegen elke ploeg kans om te winnen! De gehele eerste helft was van beide kanten dan ook zeer slecht! Advendo speelde in een zeer laag tempo en Lunteren deed daar lekker aan mee. Kregen we kansen? Jazeker. Maar zoals het gehele seizoen al, het scoren blijft helaas een probleem. Telkens kwamen we net een stapje te laat.
In de rust was het in de kleedkamer muisstil. Iedereen begreep dat we de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen. Koos zette de ploeg nogmaals op scherp en wees hen op hun eigen verantwoordelijkheden gekoppeld aan de gemaakte afspraken die we al het gehele seizoen in de ploeg willen krijgen. Dit was Lunteren 2 onwaardig. Dit was geen collectief die minimaal 100 % heeft gegeven.
De tweede helft was beduidend beter. Lunteren was de bovenliggende partij en kreeg een paar goede kansen om te scoren. Jasper (die met zijn invalbeurt liet zien dat hij wil vechten voor zijn plek in de basis) kreeg de grootste kans. Helaas wist de lange keeper van Advendo’57 zijn lobje net te pakken.
Tweede helft heeft de ploeg zich dan ook duidelijk hersteld maar….. weer een gelijkspel, 0-0.
Resultaat: 10 wedstrijden gespeeld, twee gewonnen, twee verloren en zes gelijk. Dan denk je gelijk: Je verliest niet veel. Natuurlijk krijg je opmerkingen van anderen; Je wint ook te weinig. Ook daar hebben ze gelijk in. Door al de gelijke spelen sta je veel te laag in de competitie. Nog steeds moeten we dus naar onderen blijven kijken. Dat is jammer en heeft de ploeg eigenlijk niet verdiend. Volgende week alweer de laatste wedstrijd in 2018 tegen Dieren 2. Een directe concurrent. Winst is dus van groot belang. Hebben wij daar als technische staf vertrouwen in? Jazeker, de bal moet een keer goed vallen zodat we de winst een keer kunnen pakken. Volgende week gaan we er dan ook alles aan doen om 2018 met een klinkende overwinning af te sluiten. We zullen zien of ik/wij GELIJK krijgen en het gelijk aan onze zijde hebben!

Onze vakantieganger heeft tijdens de wedstrijd telefonisch contact gezocht met een speler in de dug-out, mag dit?
Rampestampmuziek in de kleedkamer. Paul is gek op de Beatles, dus hierbij een platenverzoek: A hard day’s night van de Beatles. Voor de Jonkies: De Beatles was een van de toonaangevende bands uit de jaren 60-70. Hun roots liggen in Liverpool!