Nieuws


Valleivogels bijt zich stuk op defensie Lunteren
De streekderby tussen Valleivogels en Lunteren heeft geen winnaar opgeleverd. De Vogels beten zich stuk op de defensie van de Lunteranen. Het bleef daarom 0-0 op sportpark De Bree-West. 'Je kunt inderdaad redeneren dat wij het aanvallend niet goed hebben gedaan en dat is ook zo, maar Lunteren verdient ook een compliment. Zij hebben heel goed de nul verdedigd', vindt coach Dennis van der Steen.

De oefenmeester van de Vogels ging er eens lekker voor zitten, nadat de wedstrijd direct in vuur en vlam werd gezet door toedoen van Evert Bouw. De speler van Lunteren gaf volgens scheidsrechter Van Koolwijk na zeven minuten een kopstoot aan Ronnie van Essen en kon meteen inrukken. 'Zo vroeg in de wedstrijd een overtalsituatie is natuurlijk ideaal, maar wij gingen daar in de eerste helft niet goed mee om', analyseert Van der Steen. Sterker, Lunteren was in de omschakeling dreigender en mocht zelfs ruiken aan de 0-1. Eliza Abraham kreeg de beste kans namens Lunteren.

Om die reden werden er in de rust maatregelen genomen. Robert van den Broek bleef achter in de kleedkamer, waarna Ronnie van Essen naar het centrum van de verdediging opschoof. Zijn plek linksachter werd overgenomen door Remco van de Fliert, die vanaf de linkerflank aanvallender is ingesteld. Friso Drewes nam Van de Flierts plek op het middenveld over. Ook op rechts veranderde Van der Steen zijn elftal. Anass Akharouid verving Stefan van den Brink. 'Anass kan beter uit de voeten in de kleine ruimte.'

MEEST SCORENDE PLOEG Met de resultaten van die mutaties was Van der Steen tevreden. Lunteren werd op eigen helft teruggedrongen en de druk moest resulteren in de openingstreffer. 'Ik had het gevoel dat ie zou vallen. Wij scoren tenslotte altijd', benadrukt de oefenmeester van de meest scorende ploeg van 2G. De seizoensproductie van 32 doelpunten werd echter niet verhoogd. Valleivogels viel namelijk aan, Lunteren bleef vakkundig op de been. 'Dat zij de bus parkeerden en gokten op de omschakeling, dat kon ik ze niet kwalijk nemen. Lunteren speelde voor het punt en dat kwam ze uiteindelijk ook toe.'

In de slotminuten kon Nick Engelen de puntendeling voor Lunteren nog versjteren. De middenvelder mocht van dichtbij aanleggen na goed terugleggen van Peter van de Pol, maar diens schot spatte uiteen op de lat.
<< Terug