Verdienstelijk gelijkspel Lunteren 2
Moet je tegen Sparta Nijkerk 3 dan weet je dat je een goed georganiseerd team tegenover je krijgt. Na 2 speelronden hadden ze dan ook nog geen punt verloren. We konden dus weer aan de bak.
Met een voltallige selectie op pad, iedereen aanwezig. Helaas waren Jan en Floris nog steeds geblesseerd. Vlak voor de wedstrijd haakte twee basisspelers af; onze aanvoerder Bryan en tijdens de warming-up moest ook nog eens Enzo afhaken. Twee middenvelders. Dan moet je als technische staf snel schakelen. Ondanks deze tegenslagen startte Lunteren zeer scherp. Binnen vijf minuten een grote kans op de 0-1. Ivar ging goed door en kreeg een prima kans. De keeper had veel geluk en kon de bal maar net uit zijn goal tikken. Jammer, Lunteren bleef prima weerstand bieden. De tactiek werkte goed, inzakken op eigen helft en nabij de middenlijn vol erop! Sparta Nijkerk kon daar niet echt mee omgaan. Beide ploegen kregen een paar kansen maar aan beide kanten speelde de keepers een prima wedstrijd. De rust ging dan ook verdiend met een 0-0 stand in.
In de rust zag je aan de ploeg dat het vertrouwen groot was. Hier lagen zeker kansen om de punten mee te nemen. De tweede helft had hetzelfde beeld als de eerste helft. Sparta Nijkerk misschien wat meer balbezit maar Lunteren bleef prima weerstand bieden. Toch kwamen we wat ongelukkig op een 1-0 achterstand. Sparta Nijkerk kwam (ca. 60e min) wat gelukkig op het middenveld in balbezit en maakte uit het niets de 1-0. Mees was kansloos. Daar sta je dan weer als team. Je bent zeker niet minder, krijgt kansen om voor te komen en toch weer onnodig met 1-0 achter. Dan moet je als team de rug rechten, opstaan en de koppen omhoog. Onder aanvoering van Corné ging er nog een schepje bovenop! Dat siert dan toch deze ploeg. Niet opgeven, geloof houden en doorgaan. Lunteren begon aan te zetten. Kreeg een paar corners die kleine kansjes op leverden. De keeper van Sparta Nijkerk keepte echter een zeer goede wedstrijd. Rond de 80e minuut weer een corner. Wilco gaf de bal strak voor en Remco kopte de bal als een granaat achter de nu kansloze keeper. Klasse goal en dik en dik verdient! Je zag dat de Lunteren nog niet klaar was. Nogmaals ging er een schepje bovenop. Dat leverde zeker 3 goede kansen op om de winst te pakken. De keeper van Sparta Nijkerk wist, op soms miraculeuze wijze, de ballen tegen te houden. Vlak voor tijd moest Mees ook nog eens als een kat de bal uit de goal ranselen zodat we met een 1-1 eindstand naar de kleedkamer konden. Kortom, als collectief een topprestatie. Laten we 2 punten liggen? Ja en nee; zijn dus tevreden dat zag je ook in de kleedkamer. Een wedstrijd die vertrouwen geeft voor de toekomst.

Puntertjes:
· Bryan trakteerde op een biertje (de HJ blikjes waren natuurlijk weer als eerste op).
· Wissels weer prima ingevallen.
· Helaas een paar blessures (Bryan, Enzo, Jasper en Jan).
· Gelukkig komen Robert (kan niet alleen ouwehoeren maar ook nog een beetje voetballen) en Roy er duidelijk aan.
· Kevin (onze assistent scheidsrechter) vond dat de ploeg goed had gespeeld!
· Paul was deze keer afwezig en toch bleef de sfeer goed J.
· Het eerste gewonnen, namens de B selectie gefeliciteerd, klasse!
· Volgende week de Bataven thuis. Komt dat zien!

Groet de technische staf.