G-voetbal

Story_G-team_inlooptraining_Facebook-omslagfoto.png

Voetbal is de populairste sport van het land en diepgeworteld in onze maatschappij. Hoewel de sport voor iedereen toegankelijk is, is het voor een aanzienlijke groep Nederlanders moeilijker om de weg naar de plaatselijke voetbalclub te vinden.

Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zijn aanpassingen noodzakelijk om hen de mogelijkheid te geven te voetballen. Dit kan bijvoorbeeld door extra begeleiding te bieden of door in de buurt passend voetbalaanbod te organiseren, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan spelen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal opgezet, bekend als G-voetbal.

Deze speciale competities zorgen ervoor dat echt iedereen kan voetballen. Momenteel zijn er ongeveer 4.500 jeugd- en seniorenleden die G-voetbal spelen. Bij vv Lunteren zijn we dan ook trots om G-voetbal te introduceren en de aandacht te geven die het verdient!

Op 20 juni 2024 houden we een inlooptraining op sportpark de Wormshoef. Ben jij er bij? Stuur een berichtje naar Gudo van Dronkelaar: 06-55698339 met je naam en contactgegevens. We kijken er naar uit om je te zien!

Heb je interesse?
Wordt ook jij onderdeel van ons verhaal? Meld je aan of neem contact op!

AANMELDEN G-TEAM

Alles wat je moet weten over de regels van het G-voetbal

De Gouden Regels van het G-voetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!