Informatie


Informatiegids voor Jeugdleden
 
Met de Informatiegids Jeugdafdeling proberen we alle jeugdleden de informatie te geven die nodig is om binnen onze jeugdafdeling de weg te kunnen vinden. Mochten er na lezing van deze informatiegids nog vragen zijn, dan kunnen deze gestuurd worden naar: jeugdcommissie@vvlunteren.nl. De Informatiegids Jeugdafdeling wordt continue geactualiseerd.
 
 
 Informatiegids voor Leiders en Trainers
 
Met de Informatiegids Teambegeleiding proberen we alle leiders en trainers de informatie te geven die nodig is om binnen onze jeugdafdeling de weg te kunnen vinden. Mochten er na lezing van deze informatiegids nog vragen zijn, dan kunnen deze gestuurd worden naar: jeugdcommissie@vvlunteren.nl. De Informatiegids Teambegeleiding wordt continue geactualiseerd.
 
 
Spelvormen Pupillen
 
De pupillen van de O8, O9 en O10 spelen wedstrijden van 6 tegen 6 op een bijna kwart veld (42,5m x 30m). De wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën worden geleid door een Spelbegeleider.
 
 
De pupillen van de O11 en O12 spelen wedstrijden van 8 tegen 8 op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5m x 64m). In tegenstelling tot de O8, O9 en O10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door pupillenscheidsrechters. Vanaf de O11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.
 
 
Spelregelbewijs Junioren
 
Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.
 
Spelers die in het jaar van aanvang van de competie 17 jaar zijn of worden, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in - én begrip voor - de beslissingen van de scheidsrechter.
 
De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz in het leven geroepen. Een flitsende website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden.