Nieuws


Lunteren doet haar plicht
Lunteren deed haar plicht. Bij het al gedegradeerde ESC werd met 1-6 gewonnen. Daarmee zijn de Wormshoefbewoners zo goed als verzekerd van behoud van de tweede klasse.
 
Hoewel het verschil met Blauw Geel'55 vijf punten is, zitten er ook nog vijf ploegen tussen, die ook onderling elkaar nog ontmoeten. Lunteren staat op gelijke hoogte met Renswoude, de tegenstander van komende zaterdag. Als het gelijk wordt, zijn beide ploegen sowieso veilig.
 
Tegen ESC was het krachtsverschil groot. ,,Zij spelen met een groot aantal spelers uit de Onder 19. De overwinning was meer dan terecht. De eerste helft misten wij nog wel een paar kansen. Maar doelpunten van Thom Rijnders en Evert Bouw, die weer in de basis begon, zorgden voor een 0-2 tussenstand'', had Dennis van den Berg gezien.
 
,,Ook de tweede helft was er niets aan de hand. Wij hielden de druk er goed op. De 0-3 van Thom Rijnders (op archief foto) was de genadeklap. Uit een ingestudeerde vrije trap maakte Hans van Essen de 0-4. Dezelfde Hans van Essen blokte een bal en kreeg de bal per ongeluk op zijn arm. De toegekende strafschop werd benut (Matthijs Frik). Het was hun enige kans.''
 
,,Wesley Theuns pikte ook weer zijn doelpuntje mee. En de ingevallen Freek van Wijk bepaalde de eindstand op 1-6'', liet Van den Berg weten.
 
Lunteren staat ineens weer zesde in de knotsgekke tweede klasse. ,,Hoewel er nog twee wedstrijden zijn te gaan, denk ik dat het een prima jaar is. Een paar keer onnodig voor tijd de punten weggegeven, maar ik ben zeker tevreden. Ik hoop overigens nog wel dat Blauw Geel het redt. Het zou zonde zijn als zij degraderen'', sluit Dennis van den Berg af.
<< Terug