Nieuws


Lunteren en Dieren aan elkaar gewaagd
Lunteren won in de huidige competitie acht keer, en trok drie keer aan het kortste eind. In de eerste ontmoeting van 2023, was daar het eerste gelijke spel. Tegen Dieren werd het 1-1. ,,Met die uitslag kan ik prima leven’’, oordeelde Martin Speelziek.
  
,,Ik had al gehoord dat Dieren een van de best voetballende ploegen van deze klasse is. Dat bleek ook wel. Er zat veel beweging en voetbal in’’, ging de trainer van Lunteren verder. ,,Wij begonnen goed. Kregen via Max Degenaar en Wout Jan van der Kleut twee schietkansen. Daarna was het vooral een ontmoeting waarbij beide ploegen niet verder dan de zestien meter wisten te komen.’’
 
,,Het was ook enorm zwaar op het gras. De mensen van de club hadden er alles aan gedaan de wedstrijd te kunnen laten door gaan. Al met al was het niet hoogstaand en was de 0-0 even logisch als terecht’’, vatte Speelziek de eerste helft tussen de drie en vijf van de ranglijst samen.
 
,,Na de rust kwamen wij goed uit de startblokken. Kregen wat kansjes. Het wachten was op de 1-0, die dan ook viel. De assist was van Pepijn Meurs. Het doelpunt van Ivar Boekholt. Een kopbal van Steijn Kuppens uit een corner werd even later echt fantastisch gered door hun keeper. Anders was het denk ik gespeeld’’, meende Speelziek.
 
Die zag even later bij een uitbraak dat Niek van Ginkel bij een schot zich voor de bal wiep. ,,De bal kwam tegen zijn arm. De pingel werd benut (Gianluca van der Wulp). Daarna was Dieren sterker, zonder grote kansen te krijgen. Al met al waren we aan elkaar gewaagd en was het gelijke spel terecht’’, sloot de trainer af, die overigens in de warming up Dave van den Ham zag afhaken, waardoor Kasper Willemsen in de basis begon.
 
Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer   
<< Terug