Nieuws


Lunteren geeft zege in extra tijd uit handen
(zaterdag 26 oktober 2019) Het zag er lang naar uit dat Lunteren een 0-1 overwinning zou stelen bij VRC. Maar het venijn zat in de staart. Na een sensationele slotfase bleef de semi-derby onbeslist: 2-2.
 
Doelman Nicky Groeneveld moest dus uiteindelijk nog twee keer vissen. Zeker de eerste helft voorkwam de 24-jarige Edenaar een paar tegendoelpunten voor Lunteren. Onder meer een vrije trap van Robin Seegers werd uit het uiterste hoekje getikt. ,,De bal was niet te hard. Daardoor kon ik de bal er uit tikken.''
 
Ook op slag van rust wist de weer van DTS Ede teruggekeerde doelman een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. Een inzet van Mitch van den Berg kon nog net gekeerd worden. ,,Ik kreeg de bal op mijn knie.''
 
Daardoor stond het halverwege 0-1. Al vroeg in de wedstrijd werd Max Degenaar op een domme manier vastgehouden door Bas Muller. Rick Degenaar weet wel raad met dit soort klusjes. Buiten een poging van de later geblesseerd uitgevallen Hans van Essen wist het matig spelende Lunteren niet te komen. ,,Wij waren slordig aan de bal. Creëerden daardoor weinig'', had Groeneveld gezien.
 
VRC had het initiatief. Zonder goed te spelen, waren er wel de nodige kansen. Buiten de reddingen van Groeneveld, werd nog een dubbele kans om zeep geholpen. En waren er een aantal vrije trappen op een gevaarlijke positie.
 
Ook in het tweede bedrijf waren de kansen voor de Veenendalers. Seegers schoot op de lat. Mitch van den Berg liet wel heel nadrukkelijk zien een spits te zijn. Een paar keer ging hij voor eigen succes, waar een balletje breed een veel betere oplossing was geweest.
 
De mooiste actie van de dag kwam van Rick Degenaar. Met buitenkant rechts stifte de spits tegen de onderkant van de lat. Dat had de definitieve beslissing kunnen zijn. VRC nam meer risico. Laatste man Ruben Rentenaar ging ook in de spits spelen. Een minuut later moest Tom Cozijnsen aan de noodrem trekking, toen Seegers dreigde door te breken. Dat betekende de tweede gele kaart, dus rood.
 
Als 'extra straf' werd de toegekende vrije trap door Seegers in de uiterste hoek geschoten. ,,Ik zag de bal niet aankomen. Er gingen twee spelers van VRC naast de muur staan. Ik vraag me af of dat volgens de nieuwe regels is toegestaan'', baalde Groeneveld.
 
Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst. Rick Degenaar kreeg de bal net niet over doelman Max Kok. Aan de andere kant miste Erik van de Putte. Bij opnieuw een poging van Rick Degenaar was er hands van Marco de Gooijer. Degenaar maakte vanaf de stip alweer zijn achtste van het seizoen.
 
De 1-2 was al in extra tijd. Vanaf de aftrap combineerde VRC wel heel makkelijk door de Lunterse defensie. Ruben Rentenaar wist het beslissende tikje te geven: 2-2. ,,Dat mag je nooit meer weggeven. Desnoods met alles en nog wat voor de bal gooien'', keek Groeneveld terug naar de gelijkmaker. ,,Het voelt als een nederlaag. Maar ik besef dat we ook nog hadden kunnen verliezen.'' De Lunteren doelman doelde op de grote kans van Robin Seegers, die van dichtbij over mikte. ,,Wij wilden na de laatste twee nederlagen weer aanhaken bij de subtop. Dat is helaas niet gelukt. Nu zijn wij voorlopig middenmoter.''
 
Nicky Groeneveld is blij weer te kunnen keepen. ,,Zoals bekend is het bij DTS Ede niet gelukt. Robin Franken kreeg de voorkeur. Lunteren is een goede keus. Ik kende de meeste jongens al van mijn voorgaande periode. Ik voel mij hier thuis. En vandaag was het voor het eerst ook weer het goede gevoel dat ik punten kon pakken. Jammer dat het dan toch 2-2 is geworden.''
 
BRON: Edestad.nl (Wim van Kessel)
 
<< Terug