Nieuws


Lunteren grijpt net naast periodetitel
Lunteren greep net naast de tweede periodetitel. Zelf won het met 4-1 van ASC Nieuwland. Alleen concurrent De Merino’s won ook met 1-0 van De Valleivogels, waardoor de voordelige marge van het doelsado van twee het verschil maakte.
 
,,Jammer, anders was het een leuk feestje geworden’’, reageerde Ivar Boekholt. Dat was nog voordat de definitieve uitslag van De Merino’s bekend was. Want waar in Veenendaal om 14.30 uur begonnen zou worden, werd dat 15.00 uur. In Lunteren was het eerst 14.30 uur, toen weer 15.00 uur en uiteindelijk toch 14.30 uur.
 
Met man met macht was ‘s morgens de sneeuw van het grasveld gehaald. Om toch een half uurtje extra de zon haar werk te laten doen, was gekozen voor 15.00 uur. Maar arbiter Julio Barrales uit Amsterdam wilde voor de piepers thuis zijn, en hield vast aan 14.30 uur.
 
Daardoor misten een aantal toeschouwers de 1-0. Barrales oordeelde dat doelman Noah Moghaddasian de bal te lang vasthield. De vrije trap van Max Degenaar werd door de muur gesmoord. ,,Ik kreeg de bal ineens voor mijn voeten. Kon de bal zo binnen schuiven. Stond dus op de goede plek’’, lachte Ivar Boekholt.
 
Trekken en sleuren
 
Boekholt bezorgde met zijn trekken en sleuren de Amersfoortse verdedigers een lastige middag. De spits liep op elke bal. Zo ook al voor de 1-0. De Nieuwland doelman ging met het druk zetten de mist in, maar herstelde zich goed bij de inzet van Boekholt.
 
De Lunterse nummer 17 soleerde ook nog een keer aan de linkerkant. Zijn inzet werd gestopt door doelman Moghaddasian. De rebound werd binnen gekopt door Jip van de Peppel. Maar arbiter Barrales besloot het doelpunt vreemd genoeg vanwege buitenspel af te keuren. Even later was er een aanval waar Boekholt wel buitenspel stond. Nu werd niet gefloten en kon Xavie Tromp de 2-0 aantekenen.
 
Nieuwland aanvoerder Eloy van Kouswijk protesteerde dusdanig dat hij eerst geel, en daarna nog voor fysiek prosteren direct rood kreeg. ,,Ik vond het een hele aparte scheidsrechter. Floot pietje precies. Wij hadden hem zeker niet tegen’’, meende Boekholt.
 
Marge
 
Die kort na de rust op aangeven van Van de Peppel de 3-0 binnen mikte. En snel de bal uit het doel haalde. ,,Wij wisten dat de Merino’s met 1-0 voorstond. Onze opzet was die marge van vier doelpunten in te halen. We kwamen goed uit de kleedkamer.’’
 
Maar in plaats met een man meer het verschil groter te maken, kwam Nieuwland via Yorick de Roo terug tot 3-1. ,,Wij kakten wat in. Een echte reden had ik ook niet daarvoor.’’ Wout Jan van de Kleut mikte nog een keer op de kruising, maar daar bleef het lang bij. De juist voor Boekholt ingevallen Thom Rijnders bepaalde de eindstand op 4-1.
 
,,Ik word inderdaad in de slotfase vaker vervangen. Dan ben ik echt kapot. Dat constant trekken en sleuren kost veel kracht. Misschien moet ik het iets minder doen. Dan kom ik minder adem te kort en ben nog scherper voor het doel’’, weet de 22-jarige speler uit ‘Lunteren City’, die werkzaam is bij Dirksen Sierbeton.
 
Lunteren liep dan wel de tweede periode mis, toch deed het met de zege goede zaken. De tweede plaats is nu vaste in handen. De voorsprong op de naaste belagers Veensche Boys en De Valleivogels is nu vijf punten. ,,Wij moeten gewoon zorgen dat wij tweede blijven. Dan nemen wij de periode over van de te verwachten kampioen Woudenberg. Dan kunnen wij alsnog het feestje vieren’’, besluit een tevreden Ivar Boekholt.
 
Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer      
<< Terug