Lunteren kopje onder bij Valleivogels
Wie de uitslag van 5-1 leest, denkt dat Valleivogels een makkie had aan Lunteren. Dat was zeker niet zo. En uur lang was er weinig krachtsverschil. Maar uiteindelijk gingen de Wormshoefbewoners behoorlijk kopje onder.
,,Dit was totaal niet nodig’’, oordeelde Patrick van Norden. ,,Het eerste half uur waren wij de betere ploeg. De 0-1 was meer dan terecht. En wij verzuimden meer afstand te nemen.’’

Lunteren begon inderdaad goed aan de wedstrijd. Na wat kleine kansjes, kwam het na dik een kwartier verdiend op voorsprong. Een poging van Max Degenaar kwam op de paal. Uit dezelfde aanval bediende Wesley Theuns Thom Rijnders, die beheerst scoorde: 0-1. Even later mikte Max Degenaar tegen de binnenkant van de paal.

Langzamerhand moest Lunteren het initiatief uit handen geven. In extra tijd, nodig omdat Nico van Laar vanwege een hamstring blessure moest uitvallen, kwam de thuisploeg via haar eerste echte kans op gelijke hoogte. De constant opkomende Stefan van de Brink bediende Erik van Eem.

[STERK] In het tweede bedrijf begonnen de bezoekers opnieuw sterk. ,,Wij hadden via Thom Rijnders en Kevin Hazeleger kansen op 1-2 en 1-3. Scoor je dan, loopt een wedstrijd anders’’, keek Van Norden terug.

Maar waar Lunteren miste, was Valleivogels dodelijk effectief. Weer Erik en Alex van Eem zorgden in een paar minuten voor een 3-1 stand. Ook bij het derde doelpunt stond de opkomende Van de Brink aan de basis. ,,Wij wisten dat hij veel opkomt. Afgesproken was hem niet direct op te pakken. Martijn Goor liep met zijn man mee. De ruimte die er ontstond voor die jongen, werd niet goed door ons verdedigd.’’

Max Degenaar verzuimde nog de aansluitingstreffer te produceren. ,,Bij de 3-1 bleef bij ons iedereen toekijken toen Nicky Groeneveld de bal eerst stopte. Die nummer 20 (Alex van Eem) kon intikken. Aan de andere kant dezelfde situatie, waar wij niet scoren. Daar moeten wij net iets slimmer zijn’’, meende trainer Dennis van den Berg.

[CORONA] Uiteindelijk werd het een geflatteerde 5-1 door twee keer Bert van Dijk. ,,Wij konden na die twee doelpunten, die binnen een paar minuten vielen, niet meer brengen wat we voor de rust wel konden. Nee, ik denk niet dat het komt omdat wij vanwege een positieve corona situatie een week niet hadden getraind. Ik denk meer dat het te maken heeft met een jonge ploeg in opbouw. Dat is allemaal nog te wisselvallig’’, aldus de trainer.

Terug naar Patrick van Norden. Die vertrok ruim twee jaar geleden naar Otterlo, omdat er geen vaste basisplaats was in Lunteren. Nu twee jaar later keerde Van Norden terug. En is niet alleen basisspeler, maar ook direct aanvoerder. ,,Ik heb bij Otterlo twee mooie jaren mee gemaakt. Geen kwaad woord over deze mooie club. Vanwege mijn privé situatie ben ik teruggekeerd naar Lunteren. Anders had ik daar nog gespeeld.’’

,,In Lunteren ben ik weer in een warm bad terecht gekomen. Ik ben hier van jongs af aan lid geweest. Ik voel mij er ook thuis. Er is bijna een compleet elftal vertrokken. Wij hebben een jong en gretig team. Wij weten ook dat wij iedere week moeten vechten voor de punten. Vandaag had er misschien meer ingezeten, als wij op de cruciale momenten hadden gescoord. Er moet meer stabiliteit komen.’’

[PIEMELPAK] Voor Van Norden is het een enerverende periode. Buiten zijn terugkeer naar Lunteren, hoopt hij over een maand voor het eerst vader te worden. Ook trouwde hij onlangs. Vanwege corona kon er geen feestje worden gegeven voor zijn teamgenoten. Die waren hem niet vergeten. ,,Ik moest bij een training een piemelpak aantrekken. Vervolgens werd ik als schietschijf gebruikt. Ook was er na afloop nog een ‘verrassing’ in de kantine. Ik vond het enorm leuk.’’

Minder leuk was dus het verlies bij Valleivogels. ,,Nee bepaald geen feest’’, sloot Patrick van Norden af. ,,Sowieso voetballen zonder publiek is niks’’, voegde Dennis van den Berg toe. ,,En na afloop niet even de kantine in, maar direct naar huis. Ik vind het maar niets.’’

Vorige seizoen was de ontmoeting tussen Valleivogels en Lunteren de eerste die vanwege de lockdown niet doorging. De vraag is nu of dezelfde wedstrijd de laatste was voordat er weer een lockdown komt.

Als er gevoetbald blijft worden haalt Lunteren de eerdere afgelaste wedstrijd vanwege corona op dinsdagavond 20 oktober om 20.30 uur in thuis tegen Unicum.

Door Wim van Kessel