Lunteren verliest bij Unicum
LUNTEREN ,,Onze opzet was zolang mogelijk de nul te houden. Als je dan al na vijftig seconden op 1-0 achter komt, weet je dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden'', keek Dennis van den Berg terug. Hoewel ook Lunteren de nodige kansen kreeg, moest het uiteindelijk een 5-1 nederlaag incasseren bij koploper Unicum.

Binnen een minuut maakte Cees Toet al zijn dertigste van het seizoen. Nossayr el Aakel en opnieuw Toet scoorden bepaalden voor de rust de stand al op 3-0. ,,Ondanks die achterstand speelden wij een aantal fases prima voetbal'', had Dennis van den Berg gezien. ,,Wij vergaten dat uit te drukken in doelpunten. Thom Rijnders bijvoorbeeld had twee goede kansen. Wij waren niet doeltreffend genoeg.''

Dat bleek ook direct na de rust bij een kans van Wesley Theuns, die de lat raakte. ,,Bij 3-1 blijf je nog een beetje in de race. Nu speelden wij een kansloze wedstrijd. Unicum kreeg nog een extra boost, toen bekend werd dat hun concurrent Woudenberg gelijk had gespeeld. Uiteindelijk maakte bij 4-0 Jeffrey Pater nog de 4-1.'' Mitchell Kappenberg en Cees Toet tekenden voor de doelpunten voor de ploeg uit Lelystad.

,,Een grote nederlaag. Toch wel zuur als je een aantal dotten van kansen laat liggen'', concludeerde Van den Berg. ,,Toch is het geen schande. Unicum is een heel ervaren ploeg met een gemiddelde leeftijd van 29. Bij ons is dat 20 jaar.''

Ondanks een achtste plaats is Lunteren nog niet helemaal zeker van behoud van de tweede klasse. Het verschil met een PD plaats is vier punten. Het verschil met VVOP is vijf punten, dat dus helemaal in de gevarenzone zit. Juist die ploeg is zaterdag op De Wormshoef de opponent. ,,Een cruciale wedstrijd. Bij een goed resultaat doe je hele goede zaken'', besluit Dennis van den Berg.