Nieuws


Lunteren wint van Veensche Boys
De klassieker van André Hazes ‘bloed, zweet en tranen’ was meer dan passend na afloop van het duel tussen Lunteren en Veensche Boys. ,,Dat kun je wel zeggen’’, beaamde Remco Speelziek. ,,Het was een zwaar bevochten 3-1 zege op een loodzwaar veld. Ik voelde aan het einde dan ook kramp in mijn kuiten komen.’’
  
Lunteren moest tot het gaatje gaan om in de race te blijven voor ‘the best of the rest’ in de tweede klasse C, achter het ongenaakbare Woudenberg. De gehele tweede helft moest de thuisploeg verdedigen. Ook aanvoering van routinier Speelziek hield Lunteren stand. ,,Ik denk dat wij wel goed stonden. Hadden ook wel een beetje geluk.’’
 
Speelziek doelde ondermeer op het schot op de paal van Arslan Gümüs, die daarvoor een goede kans voorlangs had gemikt. Ook de ingevallen Mohammed Nouri, broer van Abdelhak, kwam in kansrijke positie. ,,Veensche Boys zette ons heel hoog vast. Daardoor was het lastig voetballen. Voor ons was het vooral een kwestie van tegenhouden. Ik denk ook dat het veld in ons voordeel was. Als er door het gras een bal verkeerd gaat, accepteerden wij dat. Bij Veensche Boys begonnen ze te zeuren.’’
 
Waar Lunteren continu verdedigde, wist het in de slotminuut uit een counter nog op 3-1 te komen. ,,Dat was wel geflatteerd’’, oordeelde Speelziek. Dat doelpunt kwam van Max Degenaar, die profiteerde van een misser van doelman Jordy Deckers, die in feite alleen in de eerste minuut een inzet van de uitblinkende Wout Jan van de Kleut had moeten stoppen. De andere twee Lunterse pogingen waren raak. De eerste was na een klein half uur. Een ingestudeerde vrije trap tussen Van de Kleut en Speelziek, werd uiterst fraai door Van de Kleut benut.
 
Donderdagavond training
,,Het mooie was dat wij dit de laatste tien minuten van de donderdagavond training hadden geoefend. Toen ging de bal er niet in, nu wel. Dan is het wel heel leuk dat het dan wel lukt in de wedstrijd. Bovendien kwamen wij daardoor in de wedstrijd terug’’, meende Remco Speelziek.
 
Veensche Boys was na een klein kwartier op voorsprong gekomen. Uit een corner wist Julian Buitenhuis in derde instantie de bal achter doelman Nicky Groeneveld te schieten. Lunteren had in die fase ook moeite met de snelle aanvallers uit Nijkerkerveen.
 
Maar na de gelijkmaker, kwam ook naar voren dat de thuisploeg net wat agressiever speelde dan de opponent. De 2-1 was een goed voorbeeld. Ivar Boekholt troefde Nico van de Brom af. Boekholt trok door en speelde richting Jip van de Peppel. Die maakte eerst een overstapje, maar kreeg onbedoeld de bal retour. Vervolgens mikte de oud Fortissimo speler de bal tegen de touwen: 2-1.
 
Mes tussen tanden
,,Wij speelden met het mes tussen de tanden. Waren ook begonnen met het doel Veensche Boys op vijf punten te zetten. Eigenlijk al het gehele seizoen zit de goede energie in de ploeg. De manier waarop Ivar doorging, was ook een treffend voorbeeld van onze inzet’’, lachte Remco Speelziek.
 
Nacompetitie
Die dus met Lunteren bezig is aan een topseizoen. Met de zege op Veensche Boys is de afstand met die ploeg niet allen vijf punten, maar door het verlies van Valleivogels staat Lunteren nu tweede. Met nog kansen in de tweede periode en eindstand om de nacompetitie te halen. ,,Onze doelstelling was hoger dan plaats negen te komen. Dat betekent geen nacompetitie voor klassenbehoud. Dat kan haast niet meer misgaan. Het zou heel leuk zijn de nacompetitie voor promotie te halen.’’
 
,,Of Lunteren eventueel wat te zoeken in de eerste klasse? In de wetenschap dat deze door de versterkte promoties alleen nog maar sterker word, denk ik nu nog niet. Maar in deze jonge ploeg zit zeker toekomst.’’, besluit Remco Speelziek.
 
Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer    
<< Terug