Nieuws


Oud-jeugdinternational Lucas Veenendaal naar Lunteren
LUNTEREN Lunteren kan haar eerste nieuwe speler voor het komende seizoen verwelkomen. De 21-jarige Lucas Veenendaal maakt de overstap van SDC Putten.
  
De linksbenige verdediger is geboren en getogen in Lunteren, maar heeft nooit voor Lunteren gevoetbald. Toen de kleine Veenendaal op voetballen mocht zat hij óók op zwemles en omdat die zwemlessen gelijktijdig met de trainingen in Lunteren vielen, werd gekozen voor de jeugd van Bennekom, de club waar zijn vader al lid was.
 
Lang duurde zijn tijd in Bennekom niet, want op 9-jarige leeftijd werd zijn talent ontdekt door NEC Nijmegen. Daar werden alle jeugdelftallen tot en met O21 doorlopen. In die periode werden de nodige jeugdinterlands voor Oranje O14, O15 en O18 gespeeld.
 
In 2021 werd besloten de voorkeur te geven aan de Sportkunde aan de HAN in Nijmegen en te gaan voetballen bij SDC Putten. Dat blijft dus bij twee jaar, omdat Veenendaal zijn ‘ja’ woord gaf aan de Technische Commissie van Lunteren. De combinatie van de ambities van Lunteren, het willen gaan wonen op ‘eigen bodem’ en het samen voetballen met broer Max Veenendaal waren voldoende argumenten de overstap te maken.
 
Bron: Ede Stad 
<< Terug