Pasfoto digitale spelerspas
Vanaf heden is het weer mogelijk om tot en met 31 oktober 2021 je pasfoto op je digitale spelerspas in de voetbal.nl app aan te passen. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, dan moet deze vernieuwd worden. Of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden, dan is dit de gelegenheid.

Van de spelers die aankomend seizoen in de O13 gaan voetballen zullen de meeste nog een pasfoto aan hun profiel toe moeten voegen. Zorg ervoor dat dit gedaan is voordat het nieuwe seizoen begint, anders mag je niet deelnemen aan wedstrijden.

Vanwege het officiële karakter van de pasfoto is het toevoegen van een pasfoto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Het moet een herkenbare pasfoto van jezelf zijn. Geen zijaanzichten, geen gezichten van grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een pasfoto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

In de KNVB wedstrijdzaken app is je pasfoto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In deze app wordt je pasfoto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je pasfoto wordt gebruikt op de digitale spelerspas en in het digitale wedstrijdformulier om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd).

Als je nog geen pasfoto hebt, dan kun je te allen tijde een pasfoto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een pasfoto hebt, dan kun je alleen een pasfoto wijzigen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2021-2022 is het mogelijk tot en met 31 oktober 2021. Buiten deze periode kunnen wijzigingen van je pasfoto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

Meer informatie over het gebruik van de pasfoto op de spelerspas is hier te vinden.

Jeugdcommissie VV Lunteren