Spelregelwijzigingen JO8 t/m JO12
Voor het komend seizoen heeft de KNVB een aantal spelregels voor de pupillencompetities (JO8 t/m JO12) gewijzigd.

De wijzigingen betreffen voor de JO8, JO9 en JO10 (6x6):

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand.

Let op: t.o.v. seizoen 2018/2019 mag de keeper of een veldspeler vanaf het seizoen 2019/2020 de bal voortaan ook in dribbelen.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. In alle gevallen kan er gescoord worden door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand.

Let op: t.o.v. seizoen 2018/2019 mag de speler die de hoekschop neemt vanaf het seizoen 2019/2020 ook direct op doel schieten en scoren.

De wijzigingen betreffen voor de JO11 en JO12 (8x8):

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand.

Wilt u alles omtrent de wedstrijdvormen 6x6 en 8x8 nog eens rustig nalezen dan kan dat via de flyer van de KNVB door op de betreffende link te klikken. Op de site van de KNVB kunt u ook de volgende documenten vinden met betrekking tot deze wedstrijdvormen:

Heeft u hierover nog vragen, neem dan gerust contact op met de Jeugdcommissie via het e-mailadres: jeugdcommissie@vvlunteren.nl

Jeugdcommissie VV Lunteren