Nieuws


Sponsor van de maand

Sponsor maand april: Veda Bikes

Iedere maand zal op de website van vv Lunteren een sponsor in het zonnetje worden gezet. Een voetbalvereniging kan niet zonder sponsors en bij vv Lunteren zijn we er enorm trots op dat vele bedrijven in de omgeving achter ons staan. We geven het startschot met Veda Bikes, de fietswinkel die dit jaar voor het eerst mede hoofdsponsor is van vv Lunteren.

Mede-eigenaar Bernadette van Laar kreeg van haar man Dick het positieve advies om vv Lunteren te sponsoren. Als echte Lunteraan en oud-speler van vv Lunteren wist Dick dat Veda Bikes een geschikte match zou zijn met de Lunterse voetbalvereniging. Dick: “Het is een gezellige voetbalclub. Ook een echte vriendenvereniging. Ik heb mijn hele leven gevoetbald in Lunteren, waarvan zeventien jaar in het eerste elftal. De vereniging is een deel van mij. Nog steeds kom ik dezelfde gezichten tegen. Het voelt een beetje als thuiskomen. De sfeer is uitstekend, de mensen vriendelijk en vv Lunteren doet ook veel voor de sponsors. Bijvoorbeeld het organiseren van sponsoravonden. Dat is voor ons de ideale gelegenheid om in contact te komen met de middenstand van Lunteren en omgeving. Zo breiden we ons netwerk uit en hoop je natuurlijk als iemand een fiets nodig heeft, het je gunt en bij Veda Bikes langskomt. En andersom natuurlijk ook.”

Samen met haar broer heeft Bernadette de zaak overgenomen in 2000. Veda Bikes is een begrip in de omgeving Ede. Zo’n 51 jaar geleden begonnen de ouders van Bernadette met de zaak. In een schuur bij huis. Nu staat er aan de Frankeneng in Ede een gigantisch gebouw met honderden fietsen. Met een professionele werkplaats onder één dak. Bij Veda Bikes staat klantenservice voorop. Met een gratis haal- en brengservice is het ook voor de klanten die verder weg wonen gunstig om een belletje te doen naar Veda Bikes. Bernadette: “Als je bijvoorbeeld in Wageningen woont en je hebt een lekke band. Je belt ons op en meteen zorgen we ervoor dat iemand die fiets komt halen. Dan repareren wij de band in onze werkplaats en brengen de fiets weer terug. Het is voor de fietseigenaar dan zelfs makkelijker om van onze service gebruik te maken dan bij wijze van langs te gaan bij de fietswinkel om de hoek.” Ook biedt fietsbedrijf Veda Bikes de mogelijkheid om je oude fiets in te ruilen bij aankoop van een nieuwe fiets.

Economische gezien zijn het moeilijke tijden. Hoge werkloosheid. Bedrijven die failliet gaan. Sportverenigingen die worstelen met het ledenaantal. Het is dan makkelijk om je sponsorbord weg te halen, maar zo denken ze er bij Veda Bikes niet over. Dit jaar is het bedrijf zelfs voor het eerst de hoofdsponsor van vv Lunteren 1. Een contract voor drie jaar. Dick: “Wij hechten enorm veel aan sponsoring. Natuurlijk, wij krijgen er een hoop reclame voor terug, maar een voetbalvereniging is nergens zonder de hulp van sponsors. En juist in deze tijd is het belangrijk dat bedrijven de sportverenigingen steunen. Laten we niet vergeten; niet alleen bedrijven hebben het moeilijk, ook de sportverenigingen. Zodra bedrijven stoppen met de sponsoring, dan is er helemaal geen ontkomen aan.” Ook zijn vrouw Bernadette ziet het belang van sponsoring in: “Het is voor ons reclame dat die jongens met ons bedrijf op het shirt spelen. En ook alle supporters zien ons bord langs het veld hangen. Maar wij doen het ook om ervoor te zorgen dat kinderen een plek hebben om hun energie kwijt te kunnen. Fietsen is ook een sportieve bezigheid. In dat opzicht is de klik met vv Lunteren er. Het is belangrijk dat kinderen bewegen. En op deze manier dragen wij ook een steentje bij om een plek te creëren waar kinderen dat kunnen.”

Een promotie van vv Lunteren, dat is van essentieel belang voor de vereniging volgens Dick. “Het eerste moet een klasse hoger spelen. Helemaal als je kijkt naar de historie. Ondanks dat het een kleine voetbalvereniging is, heeft Lunteren wel altijd hoog gespeeld. Het is jammer dat we dit jaar slechts derde klasse spelen.”Dick is vol vertrouwen dat Lunteren dit seizoen met het kampioenschap aan de haal gaat. “Het zou toch fantastisch zijn dat wij, in onze eerste jaar als hoofdsponsor, direct een kampioenschap meemaken? Dat wordt een heerlijk feestje.”

 

Meer weten over Veda Bikes? Bezoek dan de website: www.vedabikes.nl

<< Terug