Trainers behalen diploma KNVB Juniorentrainer
Woensdag 6 april vond op sportpark De Wormshoef in Lunteren de diploma uitreiking plaats van de cursus KNVB Juniorentrainer. Cursisten uit de regio en docent Niek Hermans (KNVB) konden de cursus, na twee keer te zijn onderbroken vanwege COVID-19, eindelijk afronden.

Namens VV Lunteren namen Maaike Kroesbergen, Thijs van Leeuwen en Lars Teunissen deel aan de cursus.

Over KNVB Juniorentrainer:
De trainer-coach heeft een belangrijke rol binnen het voetal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor de spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen:

* De rollen en taken van een trainer-coach;
* Het geven van traningen aan Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
* Het coachen van wedstrijden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
* Het begeleiden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
* De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
* De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
* De vier gouden trainingsprincipes;
* De wedstrijdvorm 11 tegen 11.

Namens VV Lunteren willen wij alle deelnemers, in het bijzonder Maaike Kroesbergen, Thijs van Leeuwen en Lars Teunissen, feliciteren en docent Niek Hermans bedanken voor zijn enthousiaste inzet.

Jeugdcommissie VV Lunteren