Nieuws


Vaderschap bezorgt Max Degenaar vleugels
Max Degenaar werd kort geleden vader van dochter Nova. Het gaf de Lunteraan vleugels. Met drie doelpunten had de middenvelder een flink aandeel in de 1-4 zege bij FC Delta Sports’95.
 
Het hadden er ook nog vier kunnen zijn. Want tegen zijn gewoonte in miste de ‘kleine’ Degenaar een strafschop. Toen stond het al 0-1. ,,Max zette druk op de doelman, die tegen hem aanschoot’’, omschreef Martin Speelziek het openingsdoelpunt, halverwege de eerste helft.
 
,,Delta Sports speelde met vijf man achterop. Daar hadden we het lastig mee’’, vond de Lunteren trainer. ,,Het is ook een ploeg die moeilijk scoort, maar er verhoudingsgewijs weinig tegen krijgt. Zij staan voorlaatste, maar hadden maar drie meer tegendoelpunten dan wij. Wij maakten voor de rust ook te weinig gebruik van de ruimte.’’
 
,,Met het inbrengen van Remco Speelziek en Stan van Rootselaar kwam er meer voetbal in de ploeg. Na de gemiste strafschop, was er de tegenvaller dat het gelijk werd (Joey van der Horst). Ook al omdat de aanval daarvoor een drie tegen één situatie was. Dan baal je wel even als een stekker.’’
 
Juweeltje
,,De ook ingevallen Max Veenendaal zette een kwartier voor tijd goed druk. Hij ging zelf door en bediende Max Degenaar op de zestien meter: 1-2. De 1-3 was een juweeltje. Xavie Tromp opende op Wout Jan van der Kleut. Via Ivar Boekholt werd Max Degenaar in stelling gebracht. Die draaide weg, om vervolgens te scoren. Van zo’n moment kan ik echt genieten’’, lachte Speelziek.
 
In extra tijd bracht Dave van den Ham de eindstand op 1-4. Wout Jan van der Kleut stond aan de basis.
 
Lunteren blijft op een knappe derde plaats staan. Het verschil met nummer twee De Valleivogels is nog een punt. De voorsprong op nummer vier Veensche Boys is twee punten. ,,Wij hebben tegen hen nog wat goed te maken. Daar werd het 5-1. En we zijn ook nog in de race voor de tweede periode’’, besluit Martin Speelziek.
 
Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer   
 
<< Terug