Nieuws


Vierde Ede Stad Zaalvoetbaltoernooi: Veel publiek en sportief verloop
EDE Het vierde Ede Stad zaalvoetbaltoernooi kan de boeken in als geslaagd. Met Bennekom als terechte winnaar. Zij versloegen DTS Ede in de finale met 2-0. Maar misschien was SDS ’55 wel dé grote verrassing van het zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetballers. Met een enthousiaste supportersschare en spelers die de clubeer hoog wilden houden was het geen straf het zaalvoetbaltoernooi bij te wonen.
 
In de Van der Knaap Topsporthal werd ruim tien uur door de elf Edese voetbalverenigingen met passie en inzet gestreden om de begeerde titel. VVA Achterberg maakte het deelnemersveld compleet. ZVV Ede tekende voor de organisatie en verdiende een pluim. De halve finale tussen DTS Ede en SDS ’55 werd een prooi voor DTS Ede. Yanoah Luttikhuizen 2x en Roy Ploeg zorgden voor een 3-0 zege en een finaleplaats. De tweede halve finale tussen Bennekom en Lunteren was het aanzien eveneens meer dan waard. Jaïro Soetowidjojo zette Bennekom op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft maakte Lunteren gelijk (Kaspar Willemsen), maar een halve minuut voor tijd wist Badri Haouat de Bennekommers naar de finale te schieten: 2-1. In de finale liet Bennekom er geen gras overgroeien de terugkeer in het Ede Stad zaalvoetbaltoernooi met een zege te willen bekronen. Maurice Kuppens (zoon van oud DTS Ede speler Raymond Kuppens, red.) en Joël van Hofwegen zorgden voor de 2-0 zege.
 
POULEWEDSTRIJDEN Vanaf 10.00 uur gingen de zes teams van poule A van start. In poule A trapten Bennekom en Blauw Geel ’55 als eerste af. Na een leuke wedstrijd won Bennekom nipt met 2-1. Advendo ’57, dat woensdag ook al een zaalvoetbaltoernooi in Veenendaal had gespeeld, kampte met geblesseerde spelers. De 0-0 stand tegen Harskamp was een logisch gevolg. De op het veld beladen wedstrijd SDS ’55 – Otterlo liet al zien dat beide ploegen er zin in hadden. SDS ’55 won met 2-0 en zette de toon voor een goede speeldag. Uiteindelijk overleefden SDS ’55 en Bennekom de poulefase. Voor de Wekerommers een terechte beloning. SDS ’55 telde alleen maar spelers uit de eerste selectie. In poule B was het heel lang onduidelijk wie zich bij de laatste vier ploegen zou scharen. Vooraf waren DTS Ede, Fortissimo en FC Jeugd als favoriet ingeschaald. VVA Achterberg, zonder topscorer Rick Degenaar, was de grote onbekende. Ede/Victoria weerde zich dapper, maar bleef als enige ploeg dit toernooi puntloos. ,,Deelnemen is ons meer waard dan punten scoren”, was de reactie na afloop. In de laatste twee speelronden kon het in poule B nog alle kanten op. Lunteren was de eerste ploeg die zich voor de kruisfinales plaatste. DTS Ede of VVA Achterberg streden om een ronde verder te komen. VVA Achterberg, dat eerder FC Jeugd (1-0) uitschakelde, moest lang wachten. DTS Ede wankelde wat tegen Fortissimo, maar het 1-1 gelijkspel was voldoende de tweede plaats in de poule te veroveren.
 
SENSATIE De vierde editie van het Ede Stad zaalvoetbal, onder grote publieke belangstelling, werd uitstekend gefloten. ,,De arbiters voelden vaak goed aan dat veldvoetbalspelers niet allemaal, de zaalvoetbalspelregels kennen”, was een veel gehoorde opmerking na het toernooi. Opvallend was wel dat een aantal ploegen niet op volle oorlogssterkte naar het toernooi kwamen. Ook menige hoofdtrainer was afwezig. Dat was bij SDS ’55, met een volledige selectie en trainer Gerwin Dekker aanwezig, heel anders. ,,Je doet mee of je doet niet mee. Wel is deze opzet, ’s-Morgens spelen en ‘s- avonds de kruisfinales, een lange zit. Maar dat wel als dé sensatie van het toernooi worden betiteld vergoed veel maar niet alles. Uiteindelijk kwamen we niet voor de Olympische gedachte, maar gewoon om te winnen”, aldus het SDS ’55 kamp.
 
Bron: Ede Stad
Foto: Theo Beumer 
<< Terug