Nieuws


Voetbalkleding VV Lunteren naar LUGA Care Uganda
Stichting LUGA Care is opgericht in 2014 door een groep enthousiaste en gepassioneerde mensen uit Lunteren die bekend waren met het werk van Job en Jennie Saku in Uganda.
 
Waarvoor staat LUGA Care? Jennie en de bestuursleden/ oprichters komen allemaal uit Lunteren en zetten zich in voor Uganda. Tevens is het LUGAnda de voertaal in het koninkrijk Buganda. Care staat voor zorgen. Zorg voor kansarme kinderen die onderwijs nodig hebben om hen een kans te bieden op een betere toekomst, zorg voor medische hulp bij ziekte, zorg voor ouderen die worden ‘vergeten’, zorg voor ondervoede kinderen, zorg voor hygiëne voorlichting enz. enz.
 
In 2008 vertrok Jennie van Trierum uit Lunteren als vrijwilligster voor enkele maanden naar Uganda. Zij werd diep getroffen door de erbarmelijke levenssituatie van de vele kansarme kinderen. Zij gaan niet naar school, krijgen zelden of nooit medische verzorging en goede voorlichting over allerlei zaken wordt vaak niet gegeven. De kinderen en hulpbehoevende ouderen in Uganda hebben Jennie nooit meer losgelaten en diverse malen keerde ze terug.
 
In 2010 leerde zij Job Saku kennen en in juni 2013 zijn zij getrouwd. Job was werkzaam als sociaal werker bij weeshuizen. In 2011 is in zijn geboortedorp Busaana een schooltje opgericht. De Little Angels Primary School is de enige school in het dorp Busaana met nu circa 500 leerlingen. Samen zetten zij zich in voor dit dorp met haar circa 2000 inwoners waarvan er naar schatting 1500 kinderen zijn in de leeftijd tot 16 jaar. In dit vissersdorpje aan het Victoriameer zijn sociale voorzieningen schaars en ligt de dichtstbijzijnde medische hulp op circa 40 minuten.
 
Namens Stichting LUGA Care hartelijk dank voor de kleding. Voor meer informatie en / of mogelijkheid voor donatie etc. zie de facebook pagina of www.lugacare.com.
 
<< Terug